0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Woonhuisverzekering

Schade aan uw huis is erg vervelend en de kosten voor het herstellen van de schade kunnen erg oplopen. U wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk proberen te voorkomen, maar er kan altijd onverwachts iets gebeuren waardoor uw huis toch schade oploopt. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een grote storm of door brand in de keuken. Het afsluiten van een woonhuisverzekering is niet wettelijk verplicht, maar sommige hypotheekverstrekkers kunnen de woonhuisverzekering wel als eis stellen wanneer u een hypotheek wilt afsluiten.

Met een woonhuisverzekering, ook wel opstalverzekering genoemd, verzekert u uw huis tegen schade door brand, storm, inbraak, diefstal, vandalisme en lekkage. Met deze verzekering is alles verzekerd dat vast aan uw huis vastzit, zoals de muren, deuren, vloeren, badkamer en keuken. Naast dat uw huis is verzekerd tegen schade, zijn bij veel verzekeraars ook automatisch de garage, schuur en tuinhuis meeverzekerd.

Wanneer u schade heeft opgelopen aan uw huis dan krijgt u de kosten voor het herstellen van de schade of voor de herbouw vergoed. Veel verzekeraars baseren het verzekerde bedrag op de (getaxeerde) herbouwwaarde van uw huis. Dit is het bedrag dat nodig is om uw woning weer in dezelfde staat op te bouwen als voor de schade. Niet elke verzekeraar vergoedt de herbouwwaarde, maar stellen een maximaal te vergoeden bedrag vast.

U krijgt kosten voor schade niet vergoed wanneer de schade is ontstaan door slecht onderhoud, slijtage of roestvorming, schade door opzet en schade als gevolg van illegale activiteiten. Het is belangrijk om te weten dat de woonhuisverzekering enkel hetgeen dekt dat aan uw huis vastzit. De spullen in uw huis, oftewel uw inboedel, zijn niet verzekerd; hiervoor kunt u een inboedelverzekering afsluiten.

Niet elke verzekeraar dekt automatisch glasschade. Sommige verzekeraars dekken bijvoorbeeld alleen de glasschade wanneer dit is veroorzaakt door bijvoorbeeld een storm of bij inbraak, terwijl andere verzekeraars het helemaal niet vergoeden. Houd hier rekening mee. Indien glasschade niet binnen uw woonhuisverzekering valt, kunt u er ook voor kiezen om dit aanvullend te verzekeren met een glasverzekering.                                                                                        

Heeft u zonnepanelen geïnstalleerd op of rond uw huis? Of heeft u een warmtepomp of zonneboiler? Let dan op of deze automatisch zijn verzekerd met uw woonhuisverzekering. Is dit niet het geval? Dan is het zeker aan te raden om de panelen of warmtepomp aanvullend mee te verzekeren.

Benieuwd naar wat uw opties zijn voor de woonhuisverzekering? Ga dan eens in gesprek met één van de financieel adviseurs van Advema.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan uw woonhuisSchade door slecht onderhoud
Schade aan uw garage, schuur of tuinhuisSchade door slijtage of roestvorming
Schade door brand of stormSchade door opzet
Schade door inbraak, diefstal of vandalismeSchade door illegale activiteiten
Schade door lekkage of vorstSchade aan uw inboedel

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl