0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

E-bikes

Wanneer u de trotse eigenaar bent van een elektrische fiets is het zeker aan te raden om de risico’s op schade en diefstal van uw fiets goed af te dekken. Dit kunt u doen met de speciale e-bike verzekering.

Met een e-bike verzekering bent u verzekerd tegen diefstal en schade aan uw elektrische fiets door bijvoorbeeld een aanrijding of het omvallen van de fiets. Daarnaast bent u bij bijna alle verzekeraars verzekerd voor pechhulp in het geval dat u met pech langs de weg komt te staan. Ook rechtshulp valt bij sommige verzekeraars binnen de e-bike verzekering. U bent dan verzekerd voor juridische hulp wanneer er een geschil is ontstaan na bijvoorbeeld een ongeluk. Wanneer rechtshulp en pechhulp niet automatisch binnen uw verzekering vallen, kunt u er vaak voor kiezen om dit aanvullend mee te verzekeren.

Wanneer u een e-bike verzekering afsluit, heeft u vaak de keuze tussen een tijdelijke verzekering of een doorlopende verzekering. De voorwaarden van de polissen kunnen soms verschillen dus het is aan te raden om goed uit te zoeken wat er precies wel en niet binnen de verzekering valt. Zo moet u bijvoorbeeld opletten of de accu van uw elektrische fiets is meeverzekerd of dat u hier een aparte dekking voor nodig heeft.

Wat vaak niet is verzekerd bij de e-bike verzekering is de diefstal van navigatieapparatuur, schade aan banden en snelbinders en schade door slijtage. Ook stellen de meeste verzekeraars verplicht dat u uw fiets op slot zet met een goedgekeurd ART 2-slot. Is dit niet het geval? Dan worden de kosten voor schade of diefstal niet vergoed door uw verzekeraar.

Als u een zogenoemde high speed elektrische fiets heeft, dit zijn fietsen die tot wel 45 km/uur kunnen, dan valt deze vaak onder de categorie bromfiets en hiervoor heeft u een scooterverzekering nodig.

Spreek met één van onze specialisten en ga na welke e-bike verzekering de beste optie voor uw is.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan de elektrische fiets (bijvoorbeeld door omvallen of aanrijding)Diefstal van navigatieapparatuur
Diefstal van de elektrische fietsDiefstal zonder goedgekeurd ART 2-slot
Diefstal van aan de elektrische fiets bevestigde onderdelen (bijvoorbeeld kinderzitje of fietstassen)Schade aan banden of snelbinders
Pechhulp bij pech onderwegSchade door slijtage

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl