0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Verbouwen & verduurzaming

Verbouwen

Heeft u uw droomhuis gevonden, maar wilt u deze toch hier en daar nog aanpassen naar uw eigen smaak? Dan zult u er misschien voor kiezen om te gaan verbouwen in of aan uw huis. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken, een uitbouw aan uw huis of een dakkapel. Zo maakt u van uw huis een plek die helemaal bij uw persoonlijke smaak past. Daarnaast kan een verbouwing er ook nog eens voor zorgen dat de waarde van uw woning omhoog gaat.

Een verbouwing kan veel kosten met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk dat u van te voren goed bekijkt welke kosten u verwacht te gaan maken en het daarnaast handig om bij uw berekening ook rekening te houden met de onvoorziene kosten. Vervolgens moet u bekijken hoe u de verbouwing gaat financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden om de verbouwing te bekostigen. Zo kunt u gebruik maken van het geld op uw spaarrekening of ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Met zo’n lening krijgt u eenmalig een bedrag op uw rekening dat u kunt gebruiken voor de verbouwing. Deze lening betaalt u maandelijks terug en moet binnen een bepaalde periode worden afgelost. Let op dat u hierbij wel rente betaalt over het geleende bedrag. In de meeste gevallen is de rente van de lening wel aftrekbaar, mits u kunt aantonen dat u het bedrag heeft gebruikt voor de verbouwing.

Naast sparen of het afsluiten van een persoonlijke lening heeft u ook de mogelijkheid om de verbouwing te financieren vanuit uw hypotheek. Er zijn twee opties om dat te doen. De eerste optie is het verhogen van de huidige hypotheek. U kunt voor deze optie kiezen als u bij het afsluiten van de hypotheek heeft gekozen om de hypotheek hoger in te schrijven. Wanneer u deze optie kiest, spreekt u onderling met uw geldverstrekker af hoeveel u de hypotheek gaat verhogen en zo hoeft u niet nog een keer naar de notaris toe. Bij het verhogen van de huidige hypotheek gaan de maandelijkse kosten en rente ook omhoog.

De tweede mogelijkheid is het afsluiten van een tweede hypotheek. U kunt voor deze optie kiezen wanneer u niet binnen uw huidige hypotheek kunt verhogen. U moet dan opnieuw naar de notaris voor het afsluiten van deze tweede hypotheek. Houd bij het kiezen van een extra hypotheek rekening met de hoogte van de eerste hypotheek ten opzichte van de tweede. Het is namelijk zo dat sommige hypotheekverstrekkers een hogere opslag rekenen als u meer leent in vergelijking met de waarde van uw woning.

Als u middels de hypotheek de verbouwing aan uw huis gaat financieren dan kan het bedrag voor de verbouwing in een bouwdepot komen te staan. Een bouwdepot kan worden gezien als een potje waar het geld inzit dat u speciaal gebruikt voor de verbouwing aan of in uw huis. Het geld uit dit bouwdepot wordt uitbetaald wanneer u de nota’s voor de verbouwing deelt met de geldverstrekker. Wat is dan eigenlijk het voordeel van een bouwdepot? U krijgt tijdens de looptijd van het depot een rentevergoeding.

Verduurzaming

Duurzaamheid speelt vandaag de dag een grote rol in ons leven. We zijn met zijn allen steeds meer op zoek naar een manier om ons steentje bij te dragen aan een betere toekomst. Zo zien we dat verduurzaming steeds verder wordt doorgevoerd in ons leven; zo ook in onze woningen. Het levert niet alleen een positieve bijdrage aan het milieu, het is ook nog eens goed voor de portemonnee. Bij het verduurzamen van uw huis kunt u uw woning meer zelfvoorzienend maken en gebruik maken van duurzame groene energie. Om dit te kunnen verwezenlijken, kunt u denken aan het installeren van duurzame systemen in, aan en rond uw woning, zoals zonnepanelen en een warmtepomp. Ook kan het beter isoleren van uw huis enorm helpen om uw huis energiezuiniger te maken.

Wanneer u heeft besloten dat u uw woning wilt gaan verduurzamen, moet u op zoek naar een manier om dit te financieren. De overheid wilt het verduurzamen van huizen stimuleren en daarom zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden, zoals verschillende subsidies, regelingen en leningen om van uw woning een groene woning te maken. U kunt er ook voor kiezen om de verduurzaming te bekostigen vanuit uw hypotheek. U kunt dan bijvoorbeeld uw huidige hypotheek verhogen of een extra bedrag lenen bovenop de hypotheek. Voor verduurzaming van de woning kunt u tot wel 106% van de waarde van de woning lenen. U moet hierbij wel kunnen aantonen dat u het geld ook daadwerkelijk gebruikt voor de verduurzaming van de woning. Het bedrag wordt daarom ook vaak vastgezet in een bouwdepot.

Veel hypotheekverstrekkers bieden tegenwoordige speciale duurzame hypotheken. Hiermee krijgt u korting op de rente wanneer uw huis aan de duurzame voorwaarden voldoet.

Verduurzaming is duur en het is begrijpelijk dat u misschien niet in één keer zo’n grote uitgave wilt doen voor zonnepanelen, een warmtepomp of zonneboiler. U heeft vaak de mogelijkheid om duurzame systemen te huren of te leasen. U betaalt dan maandelijks een bedrag in plaats van één keer een groot bedrag.

Advema is een expert op het gebied van hypotheken, verbouwingen en verduurzaming. Wij gaan graag met u in gesprek om samen te bekijken wat uw mogelijkheden zijn voor het verbouwen of verduurzamen van uw huis, zodat u binnen no-time en zonder zorgen in uw (groene) droomhuis kunt wonen.

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl