0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Pensioen uitkeren

Stelt u eens voor: u gaat met pensioen en krijgt uw AOW en oudedagsvoorziening uitgekeerd. U heeft uw hele leven hier hard voor gewerkt en gespaard, maar wat nu? Hoe gaat u invulling geven aan uw pensioen? Kunt u uw woonlasten en andere maandelijkse lasten blijven betalen? Wilt u misschien door blijven werken na uw pensioen? Heeft u nog een hypotheek die u aan het aflossen bent of misschien een aflossingsvrije hypotheek die u in één keer moet afbetalen? Heeft u wel alles financieel goed geregeld voor uw nabestaanden als u zou komen te overlijden? Of wilt u misschien een deel van uw pensioen schenken aan bijvoorbeeld uw kinderen?

Als uw pensioendatum in zicht is dan wordt het tijd dat u beslissingen maakt over hoe het pensioen gaat worden uitgekeerd en ingevuld. U krijgt hier namelijk één keer de kans voor en het is belangrijk dat u hier goed over nadenkt en uzelf goed laat informeren. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden voor het uitkeren van het pensioen. Zo kunt u onder andere kiezen voor een uitkering die vanaf de pensioendatum tot aan het overlijden gelijk blijft, een uitkering die stijgt vanaf de pensioendatum, een uitkering die eerst hoger is en daarna wat lager (hoog-laag) of een uitkering die eerst lager is en daarna hoger (laag-hoog). Een hoog-laag uitkering kiest u bijvoorbeeld wanneer u zelf met pensioen gaat en uw partner tegelijk met u wilt stoppen, maar zelf de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt. Dan kunt u dit opvangen met uw eigen pensioen. Voor een laag-hoog pensioen kunt u kiezen wanneer u bijvoorbeeld nog door wilt werken nadat u de pensioenleeftijd heeft bereikt en dus nog voldoende inkomen heeft gedurende die jaren.

Er zijn nog veel meer opties voor het (vervroegd) uitkeren van uw pensioen en u heeft veel om over na te denken op het moment dat uw pensioen eraan zit te komen. Daar willen we u graag bij helpen. In een persoonlijk gesprek brengen wij uw financiële situatie en pensioen in kaart, gaan op zoek naar de mogelijkheden en geven u een passend en realistisch advies. Zo kunt u onbezorgd van uw pensioen gaan genieten.

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl