0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Rechtsbijstandverzekering

Het kan natuurlijk weleens voorkomen dat u het niet eens bent met iemand anders, bijvoorbeeld bij uw werk, in het verkeer, met mensen in uw thuisomgeving, bijvoorbeeld uw buren, of bij het doen van een aankoop. Hierdoor kan er in sommige gevallen een juridisch geschil ontstaan. In zo’n geval is het fijn om juridische hulp en ondersteuning te kunnen ontvangen.

Met een rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op juridische hulp en advies bij een geschil. Denk bijvoorbeeld aan wanneer er een conflict is ontstaan in het verkeer na een botsing met een andere auto of wanneer u uw geld niet terugkrijgt na het retourneren van een product waar u niet tevreden over was. Wanneer er een conflict is ontstaan, bent u met deze verzekering niet alleen verzekerd voor rechtshulp, maar ook voor bemiddeling, mediation en kunt u terecht voor juridisch advies.

Bij verschillende verzekeraars heeft u de keuze om uw rechtsbijstandverzekering aan te vullen met allerlei dekkingen. Deze staan voor de verschillende categorieën, zoals het verkeer, wonen, consument, werk, fiscaal of vermogen. Bij sommige verzekeraars kunt u kiezen of u zowel binnen als buiten Nederland beroep wilt kunnen doen op uw rechtsbijstandverzekering. Op deze manier kunt u zelf invullen hoe uw verzekering eruit komt te zien.

U moet rekening houden met het feit dat de meeste verzekeraars een wachttijd hebben voor hun rechtsbijstandverzekering. Dit wilt zeggen dat het enige tijd, soms een aantal maanden, kan duren voordat u gebruik kunt maken van uw rechtsbijstandverzekering. Verzekeraars gebruiken deze wachttijd om te voorkomen dat mensen beroep doen op de rechtsbijstandverzekering voor een conflict dat zij al aan zagen komen voor het afsluiten van de verzekering.

Wat in alle gevallen niet is verzekerd, is juridische hulp bij een conflict dat u al verwachtte voordat u de rechtsbijstandverzekering afsloot. Ook krijgt u vaak geen juridisch advies bij verkeersboetes of bij een conflict door overmatig alcohol- of drugsgebruik.

Ga na welke categorieën en dekkingen het meeste aansluiten bij uw situatie en bespreek samen met één van onze financieel adviseurs welke verzekering het beste bij u past.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
RechtsbijstandConflicten bij een conflict dat u vooraf al verwachtte
Juridisch adviesConflicten door verkeersboetes
Mediation bij conflictenConflicten door overmatig alcohol- of drugsgebruik
Bemiddeling bij conflictenConflict binnen de wachttijd

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl