0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Kostbaarhedenverzekering

Wanneer u een inboedelverzekering afsluit, zijn de spullen in uw huis, zoals het meubilair, kleding en apparaten verzekerd tegen schade en diefstal. Vaak vallen extra waardevolle en kostbare spullen niet of onvoldoende onder deze verzekering. Om uw waardevolle spullen te beschermen, kunt u een kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Met de kostbaarhedenverzekering kunt u uw kostbare spullen, zoals bijvoorbeeld antiek, kunst, muziekinstrumenten, foto- of filmapparatuur, sieraden of medische apparatuur, als een gehoorapparaat, verzekeren tegen schade door brand, diefstal of bij verlies. Met de kostbaarhedenverzekering zijn uw kostbaarheden in de meeste gevallen zowel binnen- als buitenshuis verzekerd. Het is wel aan te raden om na te gaan of de dekking wereldwijd geldig is of dat uw spullen alleen binnen Nederland verzekerd zijn. Mochten uw spullen niet meteen verzekerd zijn in het buitenland en u wilt dat wel graag, dan kunt u dit vaak aanvullend verzekeren.

Bij een kostbaarhedenverzekering wordt vaak vooraf de actuele waarde van uw kostbaarheden vastgelegd in een zogenaamd taxatierapport. Afhankelijk van de verzekeraar krijgt u bij schade dan de getaxeerde waarde of nieuwwaarde vergoed. De schade wordt bij bijna alle verzekeraars niet gedekt wanneer schade is ontstaan door slijtage of opzet. Ook worden kosten niet vergoed wanneer uw kostbaarheden worden gestolen door onoplettendheid of wanneer deze worden gestolen uit een niet goed afgesloten ruimte.

Belangrijk om te weten is dat mobiele telefoons, laptops en tablets niet onder de kostbaarhedenverzekering vallen. Vaak vallen deze mobiele apparaten onder de inboedelverzekering of moet u hier een aparte verzekering voor afsluiten.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan uw verzekerde kostbaarhedenSchade door slijtage
Beschadiging aan kostbaarhedenSchade door opzet
Schade door brandDiefstal door onoplettendheid
Schade door diefstal of verliesDiefstal uit een niet afgesloten ruimte
Schade binnen- en buitenshuisMobiele apparaten (mobiele telefoons, laptops en tablets.

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl