0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Glasverzekering

Met een woonhuisverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw huis, maar niet elke verzekeraar dekt ook automatisch de kosten bij glasschade. Ga na of uw woonhuisverzekering schade aan glas dekt. Is dit niet het geval en wilt u de risico’s op kosten na glasschade graag afdekken? Dan kunt u kiezen voor een glasverzekering.

Met de glasverzekering worden de kosten vergoed voor schade aan ramen en glazen in uw woning. Hier gaat het niet alleen om de ramen in uw huis, maar ook het glas van bijvoorbeeld uw douchecabine of glazen tussendeur. Schade kan ontstaan door bijvoorbeeld storm of noodweer, maar ook wanneer één van de kinderen van uw buren per ongeluk een bal door het raam schiet.

De schade wordt niet gedekt wanneer schade is ontstaan door brand, inbraak, achterstallig onderhoud of wanneer er sprake is van schade door opzet. Verzekeraars stellen vaak de eis dat het glas moet zijn wat licht doorlaat. Dus schade aan bijvoorbeeld spiegels wordt niet vergoed. Wanneer u zelf glasschade bij iemand anders veroorzaakt, valt dit niet onder de glasverzekering. U kunt dan gebruik maken van uw aansprakelijkheidsverzekering om de kosten te vergoeden.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan glasSchade door brand
Schade aan ramen en ander lichtdoorlatend glas (bijvoorbeeld douchecabine of glazen tussendeur)Schade door inbraak
Schade aan glazen lichtkoepel in plafondSchade door achterstallig onderhoud
Schade door storm of noodweerSchade door opzet

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl