0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Caravans

Gaat u vaak met uw eigen caravan op vakantie? En wilt u graag zorgeloos op pad? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid op vakantie gaat door u goed te verzekeren. Dit kan met een caravanverzekering.

Met de caravanverzekering kunt u uw toercaravan, vouwwagen of stacaravan verzekeren tegen schade door brand, storm, inbraak, ruitschade, een ongeval en bij diefstal. Sommige verzekeraars vergoeden niet alleen de kosten voor schade of diefstal, maar ook de kosten die u maakt wanneer u een vervangend verblijf moet regelen omdat u niet meer in uw eigen caravan kunt verblijven.

Bij de caravanverzekering kunt u de caravan aanvullend verzekeren met verschillende dekkingen. Zo kunt u ten eerste vaak de keuze maken tussen beperkt casco en volledig casco. Bij beperkt casco bent u verzekerd tegen schade en diefstal. Bij volledig casco krijgt u naast kosten voor schade en diefstal, ook de kosten vergoed wanneer u schade heeft aan uw eigen caravan en dit zelf heeft veroorzaakt bijvoorbeeld door een botsing. U kunt tevens kiezen om de accessoires, zoals de voortent of een zonnepaneel, mee te verzekeren. Ook kunt u bij de meeste verzekeraars uw inboedel, zoals bijvoorbeeld uw beddengoed, bestek, pannen en televisie, ook laten verzekeren. Let op bij het afsluiten van de caravanverzekering of uw caravan alleen is gedekt binnen Nederland of ook in het buitenland. Indien uw caravan alleen verzekerd is binnen Nederland en u wilt graag met uw caravan door Europa reizen kunt u dit ook aanvullend verzekeren.

Bij de meeste verzekeraars bent u verplicht om een goedgekeurd disselslot of wielklem te gebruiken voor het beveiligen van uw caravan. Anders kan het zo zijn dat de kosten bij schade of diefstal niet worden gedekt. Vaak is het niet nodig om een dergelijke beveiliging te gebruiken wanneer de caravan in een afgesloten ruimte, zoals een garage, gestald staat.

U bent niet verplicht om een caravanverzekering af te sluiten, maar het is fijn om risico’s op de financiële gevolgen van schade te beperken. Toch is het niet altijd nodig. Wanneer uw caravan aan uw auto gekoppeld is en u schade veroorzaakt bij een ander dan valt deze in veel gevallen onder de WA-verzekering van de auto. Wanneer u schade veroorzaakt bij een ander terwijl de caravan losgekoppeld is van de auto en buiten het verkeer staat, denk bijvoorbeeld aan het botsen tegen de caravan van de buren op de camping, dan valt dit meestal onder de aansprakelijkheidsverzekering. Met alle verschillende opties die u heeft, kan het soms lastig zijn om precies te weten wat u moet kiezen en moet regelen voordat u op vakantie gaat. Ga eens in gesprek met één van onze specialisten en bekijk samen welke verzekering het beste bij u past.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade door brand, storm, ruitschade of aanrijdingOpzettelijke schade
Schade door diefstal, inbraak of vandalismeDiefstal bij onjuist beveiligen
Vervangend verblijfSchade door slijtage of onvoldoende onderhoud

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl