0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Aanhangwagens

Met de aanhangwagenverzekering kunt u uw aanhangwagen, oplegger, boottrailer, paardentrailer of verkoopwagen verzekeren tegen diefstal, brand, storm of een botsing met loslopende dieren. Afhankelijk van de verzekeraar die u kiest, bent u in één keer volledig verzekerd of moet u de keuze maken tussen beperkt casco of volledig casco.

Met de aanhangwagenverzekering bent u dus verzekerd wanneer u schade veroorzaakt aan een ander, aan andermans spullen of wanneer u zelf schade heeft aan uw aanhangwagen door bijvoorbeeld een brand of storm. Sommige verzekeraars dekken naast de kosten voor schade aan uw aanhangwagen, ook de kosten voor het regelen van een vervangende aanhangwagen en het bergen en bewaken van de aanhangwagen met schade.

Wanneer u schade veroorzaakt aan een ander of andermans spullen dan is de aanhangwagen in veel gevallen automatisch meeverzekerd op de verzekering van het trekkende voertuig, bijvoorbeeld de WA-verzekering van uw auto. Wanneer de aanhangwagen niet aan een ander voertuig is gekoppeld dan valt het vaak onder de aansprakelijkheidsverzekering. Wat fijn is om te weten, is dat uw aanhangwagen in de meeste gevallen ook is verzekerd wanneer u deze uitleent aan een ander.

Wat vaak niet is meeverzekerd met de aanhangwagenverzekering is de lading van de aanhangwagen. Daarnaast krijgt u bij veel verzekeraars ook geen schadevergoeding wanneer uw aanhangwagen niet is beveiligd met een wielklem en/of koppelslot. Houd er rekening mee dat een caravan niet als aanhanger wordt gezien en dus niet verzekerd is met een aanhangwagenverzekering. Hiervoor kunt u een aparte caravanverzekering afsluiten.

Bespreek samen met één van onze experts welke aanhangwagenverzekering bij u past.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan aanhangwagen, oplegger, boottrailer, paardentrailer of verkoopwagenSchade aan de lading van uw aanhangwagen
Schade door brand of stormOnjuist beveiligd (zonder wielklem en/of koppelslot)
Schade door diefstalSchade door opzet
Schade door botsing met loslopende dierenCaravans
Schade aan anderen of andermans spullenBij zakelijk gebruik

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl