0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Fietsen

Wanneer u in het bezit bent van een fiets, kunt u ervoor kiezen om deze te verzekeren. Of u nu op pad gaat met uw stadsfiets, racefiets of bakfiets; met een fietsverzekering kunt u goed voorbereid de weg op.

Als u een fietsverzekering afsluit, bent u verzekerd tegen schade aan uw fiets door bijvoorbeeld een aanrijding of door het omvallen van de fiets. Ook diefstal van uw fiets of onderdelen van uw fiets, zoals een kinderzitje of fietstas, zijn verzekerd. Het verzekeren van uw fiets is niet verplicht, maar het is fijn om het risico op de financiële gevolgen van schade of diefstal zo veel mogelijk af te dekken.

Wat door de meeste verzekeraars niet wordt gedekt met de fietsverzekering is de diefstal van navigatieapparatuur die op de fiets is bevestigd. Schade aan de banden en snelbinders of de schade aan uw fiets door slijtage worden ook niet gedekt. Daarnaast stellen veel verzekeraars als eis dat uw fiets beveiligd moet zijn met een goedgekeurd ART 2-slot; anders krijgt u bij schade of diefstal de kosten niet vergoed.

Sommige verzekeraars bieden bij hun fietsverzekering automatisch pechhulp. Hiermee krijgt u hulp wanneer u bijvoorbeeld met een kapotte band langs de kant van de weg komt te staan. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ongevallenverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd wanneer u als gevolg van een ongeluk gewond raakt of komt te overlijden.

Heeft u een elektrische fiets? Deze valt vaak niet onder de reguliere fietsverzekering. Het is zeker aan te raden om de elektrische fiets wel goed te verzekeren en daarvoor kunt u kiezen voor de speciale e-bike verzekering.

Bespreek samen met één van onze adviseurs welke fietsverzekering het beste aansluit bij uw wensen.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan de fiets (bijvoorbeeld door omvallen of aanrijding)Diefstal van navigatieapparatuur
Diefstal van de fietsDiefstal zonder ART 2-slot
Diefstal van aan de fiets bevestigde onderdelen (bijvoorbeeld kinderzitje of fietstassen)Schade aan banden of snelbinders
Pechhulp bij pech onderwegSchade door slijtage
Schade of diefstal van elektrische fiets

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl