0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongelukje kan altijd gebeuren. Zo kan het natuurlijk wel eens voorkomen dat u bijvoorbeeld de dure kunstobjecten van één van uw vrienden om laat vallen, dat u de telefoon van uw collega uit uw handen laat vallen of dat u tijdens een verbouwing per ongeluk een steen op de voet van een vriend laat vallen.

Wanneer u schade veroorzaakt bij een ander of aan andermans spullen kunt u hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Dit betekent dat u verantwoordelijk kunt worden gehouden voor het toebrengen van schade en u hier de gevolgen voor dient te dragen. U wordt dan geacht om de schade te vergoeden. Om u te beschermen tegen de financiële gevolgen van zo’n schadeclaim kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Met de aansprakelijkheidsverzekering worden de kosten gedekt op het moment dat iemand u aansprakelijk stelt voor het veroorzaken van schade. Dit geldt niet alleen voor de schade die u zelf aanricht, maar ook voor schade aangericht door uw huisdier of door uw woning, wanneer bijvoorbeeld uw tuinhek op de auto van de buren valt. Daarnaast is de aansprakelijkheidsverzekering ook meteen geldig voor uw gezinsleden, zoals uw kinderen of partner.

Sommige verzekeraars vergoeden naast de kosten voor het herstellen van de schade, ook de kosten voor rechtsbijstand in het geval dat u niet aansprakelijk blijkt te zijn. Wanneer uw verzekeraar dit niet automatisch dekt, kunt u er ook voor kiezen om een aparte rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Wat vaak niet is verzekerd met de aansprakelijkheidsverzekering, is schade door opzet, schade aan uw eigen spullen of schade veroorzaakt tijdens het werk. Daarnaast worden ook de kosten voor schade veroorzaakt door uw motorvoertuig niet gedekt. Deze kosten vallen namelijk onder de WA-verzekering van uw motorvoertuig.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar het is wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten, omdat de kosten voor schade waar u aansprakelijk voor bent erg op kunnen lopen.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade aan anderen of andermans spullenSchade door opzet
Schade aangericht door u of uw gezinsledenSchade aan uzelf, gezinsleden of uw spullen
Schade aangericht door huisdierSchade veroorzaakt tijdens werk
Schade aangericht door uw woningSchade veroorzaakt door uw motorvoertuig
Kosten voor rechtsbijstand wanneer u niet aansprakelijk bentSchade aan gehuurde spullen

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl