0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Heeft u er weleens over nagedacht wat er gebeurt wanneer u plots niet meer in staat bent om te werken? Wat voor financiële gevolgen heeft dit voor u? Om te voorkomen dat u tegen financiële problemen aanloopt wanneer u (enige tijd) niet meer kunt werken, kunt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Wanneer u niet meer kunt werken door ziekte, een ongeval, burn-out of tijdens de zwangerschaps- of adoptieperiode dan valt uw inkomen vaak (gedeeltelijk) weg. Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit, bent u verzekerd van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Verzekeraars zorgen dat u maandelijks een uitkering krijgt en daarnaast bieden veel verzekeraars ook hulp om arbeidsongeschiktheid in de eerste plaats te voorkomen en tevens ondersteuning bij de re-integratie na arbeidsongeschiktheid. De meeste verzekeraars stellen een bepaald percentage van arbeidsongeschiktheid vast. U moet dan bijvoorbeeld voor minimaal 25% arbeidsongeschikt zijn voordat u recht heeft op de uitkering. In de praktijk zullen de meeste verzekeraars het arbeidsongeschiktheidspercentage van het UWV volgen als u in loondienst bent.

Wanneer u in dienst bent bij een werkgever dan is de werkgever verplicht om twee jaar lang minimaal 70% van het inkomen door te betalen. Na deze periode kunt u als werknemer rekenen op een uitkering vanuit de overheid. Als u niet bij een organisatie in dienst bent, u bent bijvoorbeeld zelfstandig ondernemer, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de gevolgen als u arbeidsongeschikt raakt. Zorg er dus voor dat u goed bent voorbereid door een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. U bent als zelfstandig ondernemer niet verplicht om deze verzekering te kiezen, maar het kan zijn dat dit in de toekomst gaat veranderen waardoor het wel wettelijk verplicht wordt gesteld. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten als u te maken heeft met vaste lasten, denk bijvoorbeeld aan het afbetalen van uw hypotheek.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet alleen een optie wanneer u zelfstandig ondernemer bent, maar u kunt ook voor deze verzekering kiezen als u wel in dienst bent bij een werkgever. Zoals eerder aangegeven, betaalt de werkgever twee jaar uw inkomen door en daarna ontvangt u een uitkering van de overheid. Echter kan het zo zijn dat er maar een bepaald percentage van het inkomen wordt doorbetaald vanuit de werkgever en ook de overheid zal geen 100% van uw inkomen betalen. De arbeidsongeschiktheidsverzekering kan als extra aanvulling op uw uitkering dienen, zodat u bij arbeidsongeschiktheid niet op uw inkomen achteruit gaat.

Verzekeraars keren vaak geen bedrag uit wanneer u arbeidsongeschikt raakt als gevolg van alcohol- of drugsmisbruik, door opzet, wanneer u valse informatie opgeeft of wanneer een arts de klachten niet medisch kan vaststellen. Meestal kunt u de arbeidsongeschiktheidsverzekering grotendeels zelf invullen. Zo kunt u kiezen welk gedeelte van uw inkomen u wilt verzekeren, bijvoorbeeld alleen de vaste lasten of het hele inkomen en hoe lang de looptijd van de verzekering is. Daarnaast zijn er vaak verschillende dekkingen om de verzekering uit te breiden. Bekijk samen met Advema wat uw mogelijkheden zijn en welke verzekering het beste aansluit bij uw situatie en wensen.

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl