0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Uitvaartverzekering

Wanneer u plots komt te overlijden en uw nabestaanden bezig zijn met het regelen van een mooie uitvaart dan kunnen de kosten al snel hoog oplopen; denk aan de verzorging van de dienst, het vervoer en de bloemen. Daarom is het aan te raden om nu alvast iets te regelen voor later, zodat uw nabestaanden niet voor financiële moeilijkheden komen te staan. Met een uitvaartverzekering laat u uw nabestaanden financieel verzorgd achter.

Als u een uitvaartverzekering afsluit, bent u verzekerd voor (een deel van) de kosten van uw uitvaart in het geval u komt te overlijden. De uitkering van deze verzekering komt terecht bij uw nabestaanden, zodat zij uw uitvaart kunnen betalen.

Tegenwoordig gaat het afsluiten van een uitvaartverzekering veelal via uitvaartspecialisten zelf. Zij bieden dan vaak de keuze uit twee verschillende uitvaartverzekeringen, namelijk de naturaverzekering en de kapitaalverzekering.

Bij een naturaverzekering wordt de uitvaartverzekering uitgekeerd in de vorm van producten en diensten voor de uitvaart. Uw nabestaanden kunnen dan kiezen uit een verschillende opties om de uitvaart vorm te geven. In nagenoeg alle gevallen kiest u, met de naturaverzekering, de producten en diensten bij de uitvaartspecialist waar u de verzekering heeft afgesloten. De andere optie is de kapitaalverzekering. Deze zorgt ervoor dat uw nabestaanden een geldbedrag ontvangen waarmee zij de uitvaart kunnen regelen. U kiest hierbij van te voren wat het bedrag is dat u wilt verzekeren. Sommige verzekeraars bieden ook een combinatie van de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. U heeft dan de keuze aan producten en diensten voor de uitvaart en daarnaast ontvangt u een extra vrij te besteden bedrag.

U betaalt maandelijks een premie voor de uitvaartverzekering. Echter kunt u bij een aantal verzekeraars ook een optie kiezen waarbij u eenmalig de gehele premie betaalt; dit wordt ook wel de koopsom genoemd. Zo heeft u geen maandelijkse kosten. Het is daarnaast vaak ook nog eens voordeliger, omdat u in de meeste gevallen korting krijgt.

De uitvaartverzekering is maatwerk; u bepaalt zelf wat het verzekerde bedrag is, of u het bedrag jaarlijks wilt verhogen en wie uiteindelijk de uitkering ontvangt. Als u de premie periodiek betaalt, kunt u zelf bepalen hoeveel jaar u premie wilt betalen.

Bespreek met één van onze experts of de uitvaartverzekering iets voor u is en welke verzekering dan het beste aan zal sluiten bij uw wensen.

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl