0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Beleggingsverzekering

Als u op zoek bent naar een manier om vermogen op te bouwen voor later dan is een beleggingsverzekering misschien iets voor u. Met deze verzekering kunt u zich financieel voorbereiden op de toekomst.

Met een beleggingsverzekering betaalt u periodiek premie aan uw verzekeraar. Ook kunt u ervoor kiezen om eenmalig een bedrag, ook wel de koopsom genoemd, te betalen. Het geld dat u inlegt, of een deel daarvan, wordt vervolgens gebruikt om te beleggen in zogenaamde beleggingsfondsen, om zo een kapitaal op te bouwen. Aan het eind van de looptijd van de beleggingsverzekering krijgt u dit bedrag uitgekeerd.

Bij een beleggingsverzekering staat het bedrag dat u op het einde krijgt uitgekeerd dus niet vast, omdat de premie die u betaalt, gebruikt wordt om te beleggen. Het is dus afhankelijk van de beleggingen, de koersen en de kosten wat u uiteindelijk krijgt uitbetaald. Dit maakt dat de beleggingsverzekering risico’s met zich meebrengt. Het kan namelijk zo zijn dat u op de einddatum een groot bedrag krijgt uitgekeerd als de beleggingen goed hebben gerendeerd, maar het kan ook gebeuren dat u minder ontvangt dan u heeft ingelegd.

Het uiteindelijke doel van de beleggingsverzekering is voor velen het opbouwen van een vermogen waarmee zij uiteindelijk bijvoorbeeld de hypotheek kunnen aflossen, het pensioen mee kunnen aanvullen of studiekosten van de kinderen mee kunnen betalen.

Een deel van de premie die u betaalt, wordt gebruikt voor het afdekken van risico’s, zoals overlijden en arbeidsongeschiktheid. Dit wordt risicopremie genoemd. U kunt ervoor kiezen om uw overlijdenskapitaal mee te verzekeren en tevens om premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid te verzekeren. Dit wilt zeggen dat u bij arbeidsongeschiktheid een premievrijstelling voor de beleggingsverzekering kunt krijgen, zodat de kosten voor premie wegvallen wanneer u niet meer in staat bent om te werken. Het is belangrijk om u goed te verdiepen in de beleggingsverzekering voordat u deze verzekering afsluit. Het kan namelijk erg complex zijn en daarnaast brengt het ook risico’s met zich mee. Bespreek samen met één van de specialisten van Advema of de beleggingsverzekering iets voor u is, welke andere opties er zijn voor het opbouwen van een vermogen en welke verzekering het beste bij u zou passen.

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl