0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Boten

Wilt u onbezorgd het water op met uw boot? Zorg dan dat u goed verzekerd bent met een bootverzekering. Heeft u een zeilboot, jacht, motorboot of sloep? Deze kunt u zeker allemaal verzekeren met de bootverzekering.

Met een bootverzekering bent u beschermd tegen de financiële gevolgen van schade die u toebrengt aan anderen of andermans spullen. Nagenoeg alle verzekeraars bieden de WA-verzekering waarmee u bent verzekerd voor de schade die u veroorzaakt aan een ander. Daarnaast kunt u er bij de meeste verzekeraars voor kiezen om uw boot aanvullend te verzekeren met een WA+ verzekering (beperkt casco) of een Allrisk verzekering (volledig casco). Met de WA+ verzekering bent u naast schade aan anderen ook verzekerd bij schade aan uw eigen boot door bijvoorbeeld brand, storm, diefstal of inbraak. Daarbij zijn in de meeste gevallen uw uitrusting en inboedel automatisch meeverzekerd. Tot slot kunt u kiezen voor de Allrisk verzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd voor alle schade; dus ook voor de schade aan uw eigen boot na bijvoorbeeld een aanvaring met een andere boot. Veel verzekeraars bieden naast een vergoeding voor de schade ook hulp wanneer u een ongeval of aanvaring heeft tijdens het varen. Denk hierbij aan onder andere het in veiligheid brengen van passagiers en het bergen of stallen van de boot.

U kunt de bootverzekering aanvullen met de rechtsbijstandsverzekering, zodat u juridische hulp kunt ontvangen wanneer er een geschil ontstaat. Om ervoor te zorgen dat u goed verzekerd bent wanneer er bijvoorbeeld een ongeval plaatsvindt aan boord en waarbij passagiers gewond raken of overlijden, kan er een ongevallenverzekering worden afgesloten. Als u uw boot over land moet verplaatsen en daarbij gebruik maakt van een boottrailer dan moet u dit aanvullend meeverzekeren bij uw bootverzekering of een aparte verzekering afsluiten, zoals de aanhangwagenverzekering.

Let op bij het afsluiten van een bootverzekering of deze enkel geldig is in Nederland of dat u ook bent verzekerd wanneer u op internationale wateren vaart.

Verhuurt u uw boot soms aan anderen? Dan is het verstandig om na te gaan of dit ook binnen uw bootverzekering valt. Sommige verzekeraars bieden wel een dekking voor een bepaalde verhuurperiode, bijvoorbeeld tot één maand verhuur, maar bij andere verzekeraars moet u dit apart verzekeren.

In de meeste gevallen is wedstrijdvaren uitgesloten van de bootverzekering. Hier kunt u een aparte verzekering voor afsluiten. Schade wordt ook niet vergoed wanneer u onder invloed bent van alcohol of drugs of wanneer iemand met de boot vaart die niet in het bezit is van een geldig vaarbewijs. Woont u op een woonboot die niet kan varen? Dan valt deze niet onder de bootverzekering en kunt u beter een woonhuisverzekering afsluiten.

Een bootverzekering is niet verplicht, maar zeker wel aan te raden aangezien de kosten bij schade of diefstal erg op kunnen lopen. Ga daarom eens in gesprek met één van onze adviseurs om te bespreken welke bootverzekering het beste bij uw wensen aansluit.

Wat is er verzekerd?WA-verzekeringWA+ (beperkt casco)Allrisk (volledig casco)
Schade bij anderen of andermans boot
Schade bij diefstal, brand, storm of inbraak
Schade aan eigen boot (bijvoorbeeld na aanvaring)

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl