0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Annuleringsverzekering

Wanneer u een vakantie heeft geboekt, wilt u dat alles goed geregeld is zodat u onbezorgd op vakantie kunt. Door een verzekering af te sluiten, dekt u de risico’s af voor schade door onvoorziene gebeurtenissen voor of tijdens uw vakantie. U zult misschien meteen denken aan het afsluiten van een reisverzekering, maar de annuleringsverzekering gaat hand in hand met deze verzekering en kan eigenlijk niet ontbreken.

U kijkt waarschijnlijk al een poos uit naar uw vakantie of dat gezellige weekendje weg. Het is dan natuurlijk enorm balen wanneer u door een onverwachte situatie opeens uw reis moet annuleren of beëindigen. Als u ervoor kiest om een annuleringsverzekering af te sluiten, krijgt u de reissom of een deel daarvan vergoed wanneer de reis wordt geannuleerd of beëindigd, bijvoorbeeld wanneer u of één van uw eerste- of tweedegraads familieleden ernstig ziek wordt of komt te overlijden. Ook in andere situaties kunnen de kosten worden gedekt, bijvoorbeeld wanneer u plots gaat scheiden of uw relatie wordt beëindigd, ontslagen wordt, zwanger bent of wanneer bijvoorbeeld uw huis of auto erg beschadigd raakt voor of tijdens vertrek. Naast het vergoeden van de kosten voor het annuleren van de reis, krijgt u bij veel verzekeraars ook een vergoeding wanneer u tijdens uw reis erge vertraging heeft opgelopen.

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering kunt u in de meeste gevallen kiezen tussen een kortlopende of doorlopende verzekering, afhankelijk van uw reisgedrag. Gaat u vaak op reis? Dan kunt u het beste voor een doorlopende verzekering kiezen. Als u bijvoorbeeld één keer in het jaar op vakantie gaat dan is een kortlopende verzekering misschien beter voor u. Het is belangrijk om te weten dat de kortlopende verzekering wel vaak enige tijd voor de vertrekdatum afgesloten moet zijn, vaak is dit binnen één tot twee weken na het boeken van de reis. Houd hier dus rekening mee.

Bij de meeste verzekeraars bent u met een annuleringsverzekering enkel verzekerd voor pakketreizen. Toch, omdat veel mensen tegenwoordig kiezen voor het zelf samen stellen van de reis, bieden sommige verzekeraars ook de optie om de samengestelde reizen te verzekeren. Boekt u vaak samengestelde reizen? Ga dan na of uw verzekeraar deze reizen ook verzekerd en wat de voorwaarden hiervoor zijn.

De polisvoorwaarden kunnen verschillen per verzekeraar. Bekijk van te voren dus goed wat uw wensen zijn en bespreek deze met één van onze specialisten, zodat u een verzekering kunt afsluiten die helemaal bij u past.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Annulering of beëindiging door ziekte of overlijden van u of eerste- of tweedegraads familieWanneer de verzekering te kort op de vertrekdatum is afgesloten
Annulering of beëindiging bij scheiding of verbreking van relatieWanneer annuleren al bekend was bij afsluiten verzekering
Annulering door ontslagAnnulering door opzet
Annulering door zwangerschapAnnulering door drugs- of alcoholgebruik
Annulering of beëindiging van huis of vervoerAnnulering bij samengestelde reizen (tenzij verzekeraar de optie heeft om deze ook te verzekeren)
Bij erge vertraging tijdens de reis
Onverwachts negatief reisadvies

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl