0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Scooters

Toert u dagelijks op uw scooter, bromfiets, elektrische scooter, snorfiets of brommobiel? Dan moet u zeker een scooterverzekering afsluiten om u te dekken tegen de kosten voor schade die kan ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld een botsing of aanrijding.

Wanneer u in het bezit bent van een scooter dan bent u verplicht om een scooterverzekering af te sluiten voordat u de weg op kunt. In Nederland bent u minimaal verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd wanneer u met uw scooter schade veroorzaakt aan een ander of andermans spullen. Daarnaast kunt u kiezen voor de WA+ verzekering. Hiermee bent u naast schade die u aan een ander veroorzaakt, ook verzekerd voor schade aan uw scooter door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal. Tot slot kunt u kiezen voor de meest uitgebreide dekking, namelijk de Allrisk verzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd voor alle schade aan uw eigen voertuig. Dit houdt in dat u bent verzekerd voor zowel schade aan anderen en schade door brand of storm als schade aan uw eigen voertuig als gevolg van bijvoorbeeld een botsing.

Bij de meeste verzekeraars is niet alleen uw scooter of bromfiets zelf verzekerd tegen schade of diefstal, maar ook de helm en andere accessoires zijn meeverzekerd.

Bij het afsluiten van een scooterverzekering kunt u ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Zo kunt u een opzittendenverzekering of ongevallenverzekering afsluiten waarmee u verzekerd bent als u of iemand achterop schade oploopt door een ongeluk. Ook kunt u kiezen voor pechhulp voor wanneer u met pech langs de weg komt te staan of voor rechtsbijstand waarmee u altijd op juridische hulp kunt rekenen wanneer er een geschil ontstaat na bijvoorbeeld een botsing.

Let op dat u niet verzekerd bent wanneer uw voertuig is opgevoerd, wanneer uw scooter wordt gestolen zonder goedgekeurd ART 3-slot of wanneer u zakelijk met uw scooter rijdt; denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van eten. Als uw kind op de scooter rijdt, moet u dit van te voren aangeven bij de verzekeraar. Wanneer u dit niet doet en uw kind schade veroorzaakt dan is de scooter nog steeds verzekerd, maar gaat het eigen risico erg omhoog.

Ga in gesprek met één van onze experts en kom erachter welke verzekering het beste bij u past.

Wat is er verzekerd?WA-verzekeringWA+ (beperkt casco)Allrisk (volledig casco)
Schade bij anderen of andermans voertuig
Schade bij diefstal, brand, storm of ruitschade
Schade aan eigen voertuig (bijvoorbeeld na aanrijding of botsing)

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl