0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Motoren

Wanneer u de eigenaar bent van een motor en hier de weg mee op wilt dan bent u verplicht om een motorverzekering af te sluiten. Ook kunt u zich beschermen tegen de risico’s op kosten als gevolg van schade of diefstal.

Als u een motorverzekering gaat afsluiten, kunt u kiezen uit drie dekkingen, namelijk de WA-verzekering, de WA+ verzekering en de Allrisk verzekering. U bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Met deze verzekering worden de kosten gedekt voor de schade die u aan een ander of andermans spullen veroorzaakt. Met de WA+ verzekering bent u verzekerd wanneer u schade aan een ander toebrengt en ook wanneer u schade heeft aan uw eigen motor door bijvoorbeeld brand, storm of bij diefstal. Tot slot kunt u kiezen voor de meest uitgebreide dekking, namelijk de Allrisk verzekering. Deze verzekering dekt naast kosten voor schade aan een ander en schade door brand of diefstal ook schade aan uw eigen voertuig na bijvoorbeeld een botsing of aanrijding.

Bij verschillende verzekeraars kunt u ook uw helm, motorkleding of accessoires die aan uw motor bevestigd zijn meeverzekeren. Daarnaast kunt u kiezen voor een aanvullende rechtsbijstandverzekering – waarmee u rechtshulp ontvangt wanneer er een juridische geschil is ontstaan, een pechhulpdekking – waarmee u hulp ontvangt wanneer u met pech stil komt te staan en de opzittendenverzekering of ongevallenverzekering – deze zorgt ervoor dat u verzekerd bent wanneer u invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk.

Veel verzekeraars stellen verplicht dat u de motor moet beveiligen met een goedgekeurd ART 4- of ART 5-slot. Wanneer u dit niet doet krijgt u geen vergoeding van de kosten bij schade of diefstal. De schade wordt ook niet gedekt wanneer iemand op de motor rijdt zonder geldig rijbewijs, wanneer de motor zakelijk wordt gebruikt, wanneer de bestuurder schade heeft veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs of wanneer de schade opzettelijk is aangericht.

Wanneer u een motorverzekering afsluit kunt u een zogenoemde no-claimkorting opbouwen. Dit is een korting op de premie die u moet betalen en wordt hoger naarmate het aantal schadevrije jaren oploopt. Om het risico te verkleinen dat deze korting minder wordt wanneer u wel een keer schade oploopt, kunt u ervoor kiezen om aanvullend een no-claimbeschermer af te sluiten. Hiermee blijft de korting gelijk wanneer u toch onverwachts schade oploopt.

Met een motor loopt u een groot risico en een goede verzekering is zeker niet overbodig. Neem contact op met één van onze specialisten en bespreek samen welke verzekering het beste bij u past.

Wat is er verzekerd?WA-verzekeringWA+ (beperkt casco)Allrisk (volledig casco)
Schade bij anderen of andermans voertuig
Schade bij diefstal, brand, storm of ruitschade
Schade aan eigen voertuig (bijvoorbeeld na aanrijding of botsing)

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl