0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Cybercriminaliteitverzekering

De digitale wereld was nog nooit zo verweven met ons dagelijkse leven als nu en dus ook met het bedrijfsleven. Zakelijke websites, online klantenbestanden en online betalingssystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij het doen van zaken. Ondanks dat deze ontwikkelingen veel nieuwe deuren openen voor bedrijven, zijn er ook meer risico’s. Zo liggen cybercriminelen steeds vaker op de loer.

Wat is cybercriminaliteit? Als we het hebben over cybercriminaliteit, hebben we het over de misdaden die worden gepleegd in de cyberwereld. Hierbij kunt u denken aan onder andere hacken, systeeminbraak, virussen, dataleks en ransomeware. Het is erg vervelend als dit uw bedrijf overkomt en daarom moet u zich zo goed mogelijk hierop voorbereiden. Dit kunt u doen door uw computers, laptops en digitale systemen zo goed mogelijk te beveiligen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw bedrijf te beschermen tegen de financiële gevolgen van cybercriminaliteit door een cyberverzekering af te sluiten.

Met een cyberverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw bedrijf door cybercriminaliteit. Ten eerste is schade aan uw eigendommen zoals aan computers, software, websites en andere digitale eigendommen verzekerd. Ten tweede dekt deze verzekering de eventuele aansprakelijkheidsclaims van derden, bijvoorbeeld bij inbreuk op de privacy van klanten. Tot slot, bent u bij veel verzekeraars met een cyberverzekering ook verzekerd tegen bedrijfsschade en voor de kosten die u maakt voor het forensisch onderzoek en crisismanagement dat u nodig heeft na een cyberaanval. Denk hierbij aan het inschakelen van PR-experts of andere specialisten.

Veel verzekeraars staan dag en nacht klaar om u te helpen. Zo kan er altijd contact worden opgenomen met uw verzekeraar, wanneer er een cyberincident heeft plaatsgevonden en wanneer u hulp nodig heeft bij het herstellen van de schade. U kunt tevens terecht bij de verzekeraar voor tips & tricks om cybercriminaliteit te voorkomen.

Het afsluiten van een cyberverzekering is een goede aanvulling op de computer- en elektronicaverzekering.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Schade door cybercriminaliteitSchade aan zaken of personen
Schade aan eigendommenKosten voor het verbeteren van beveiligingssystemen
Aansprakelijkheidsclaims van derdenSchade door opzet
Bedrijfsschade (omzetverlies)Contractuele aansprakelijkheid
Hulp en ondersteuning na cyberincident
Crisismanagement (inschakelen van experts)
Boetes door Autoriteit Persoonsgegevens of creditcardmaatschappijen

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl