0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer u zaken doet, krijgt u vaak te maken met veel verschillende partijen. Het kan dan wel eens voorkomen dat u in een zakelijk conflict raakt met bijvoorbeeld een leverancier, omdat producten niet op tijd worden geleverd of met een klant, omdat de klant de rekening niet wil betalen. In zo’n situatie is het fijn om juridische hulp te krijgen. De kosten voor deze hulp kunnen erg oplopen en daarom is het afsluiten van een zakelijke rechtsbijstandverzekering erg verstandig. Zo voorkomt u dat een conflict vervelende financiële gevolgen heeft voor uw bedrijf.

Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering krijgt u ondersteuning, wanneer er een juridisch geschil is ontstaan met onder andere opdrachtgevers, leveranciers, klanten of medewerkers. Wanneer er een conflict is ontstaan, bent u met deze verzekering niet alleen verzekerd voor rechtshulp, maar ook voor bemiddeling en mediatie kunt u terecht voor juridisch advies.

Bij conflicten over zaken als verzekeringen, vergunningen, arbeidsvoorwaarden, contracten, incassozaken (wanneer er niet op tijd wordt betaald) en strafzaken wordt u bij vrijwel alle verzekeraars juridisch ondersteund wanneer er een rechtsbijstandverzekering is afgesloten. Daarnaast worden vaak de proceskosten bij verlies van een zaak ook gedekt.

Wat vaak niet valt onder de zakelijke rechtsbijstandverzekering zijn conflicten bij verkeersovertredingen, belasting gerelateerde zaken, conflicten in het buitenland, zaken die ontstaan zijn voor het afsluiten van de verzekering, conflicten over intellectueel eigendom en faillissementszaken. Tevens ontvangt u bij veel verzekeraars geen rechtshulp bij een conflict rondom een motorvoertuig. Hier kunt u zich aanvullend voor verzekeren.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Rechtsbijstand, juridisch advies, mediatie & bemiddeling bij zakelijke conflictenConflicten bij verkeersovertreding
Zakelijke conflicten met onder andere klanten, opdrachtgevers, leveranciers en medewerkersConflict bij belasting gerelateerde zaken
Incassoconflicten (bijvoorbeeld onbetaalde rekeningen)Conflicten in het buitenland
Conflicten over vergunningen en contractenConflicten die zijn ontstaan voor het afsluiten van de verzekering
Arbeidsconflicten (bijvoorbeeld bij ontslag)Conflicten bij faillissement
ProceskostenConflicten door opzet
StrafrechtsbijstandConflicten tussen vennoten

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl