0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Bedrijfsautoverzekering

Als u één of meerdere auto’s zakelijk gebruikt dan kan een bedrijfsautoverzekering niet ontbreken. Met de bedrijfsautoverzekering is uw bedrijf verzekerd tegen schade die u of één van uw werknemers toebrengt, met een bedrijfsauto, aan anderen of andermans voertuig. Naast het verzekeren van een bedrijfsauto, kan er ook worden gedacht aan het verzekeren van andere voertuigen die als zakelijk staan geregistreerd, zoals een bestelwagen.

In Nederland is iedere autobezitter verplicht om minimaal een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) af te sluiten, zo ook bedrijven die in het bezit zijn van een bedrijfsvoertuig. Met de WA-verzekering worden enkel de kosten van de schade gedekt die u of één van uw werknemers veroorzaakt aan een ander of andermans voertuig. Denk bijvoorbeeld aan het verlaten van een uitrit waarbij er een andere auto wordt geraakt of het veroorzaken van een botsing bij het invoegen op de snelweg. Als u goed bent verzekerd, voorkomt u dat uw bedrijf hierdoor financieel wordt geraakt.

Naast de WA-verzekering kunt u ook kiezen voor een uitgebreidere dekking met de WA+ verzekering (beperkt casco) of de Allrisk verzekering (volledig casco). Met een WA+ verzekering wordt niet alleen de schade vergoed die u veroorzaakt bij anderen, maar wordt ook schade aan uw eigen auto bij diefstal, brand, storm en ruitschade gedekt. Bij een Allrisk bedrijfsautoverzekering wordt naast de schade bij een ander en de schade door diefstal, brand of storm ook de schade aan het eigen voertuig na bijvoorbeeld een aanrijding gedekt.

Bij veel verzekeraars kunt u ervoor kiezen om het voertuig aanvullend te verzekeren met bijvoorbeeld de inzittendenverzekering; waarbij de passagiers van het voertuig worden beschermd tegen de financiële gevolgen van bijvoorbeeld letselschade. Daarnaast is er rechtsbijstand verkeer. Dit is juridische hulp wanneer er een conflict ontstaat rondom het zakelijke voertuig. Ook kunt u kiezen voor pechhulp waarmee u hulp ontvangt bij pech aan het bedrijfsvoertuig. Wanneer u regelmatig goederen transporteert, kunt u overwegen om naast de bedrijfsautoverzekering ook een goederentransportverzekering af te sluiten.

U kunt zelf bepalen welk type bedrijfsautoverzekering het beste bij u en uw bedrijf past. Zo kunt u nagaan wat de staat van het voertuig is dat u gaat verzekeren, wat uw budget is en wat het risico is dat u wilt dragen. Natuurlijk helpen wij u graag bij het kiezen van de meest geschikte verzekering.

Wat is er verzekerd?WA-verzekeringWA+ (beperkt casco)Allrisk (volledig casco)
Schade bij anderen of andermans voertuig
Schade bij diefstal, brand, storm of ruitschade
Schade aan eigen voertuig

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl