0113 - 311815
078-7440182
info@advema.nl

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen de gevolgen van schadeclaims wanneer u of één van uw medewerkers financiële schade aanricht bij een ander door het maken van een beroepsfout.

In tegenstelling tot de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, die echt is gericht op de fysieke schade die wordt veroorzaakt aan anderen of de materiële schade aan andermans spullen, ligt de focus van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering op financiële schade. Deze schade kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het geven van een verkeerd advies, het verstrekken van onjuiste informatie of het maken van de verkeerde berekeningen. Wanneer u een beroep heeft, zoals belastingadviseur, consultant of accountant, waarbij adviseren centraal staat en waar een incorrect advies financiële schade kan aanrichten bij een klant, dan raden wij zeker aan om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Ondanks dat de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voornamelijk is gericht op financiële schade, worden in sommige gevallen ook de kosten voor materiële schade gedekt. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u als architect een verkeerde berekening of tekening maakt waardoor er na de bouw materiële schade ontstaat, bijvoorbeeld door het instorten van het dak; deze schade kan dan wel worden gedekt.

Afhankelijk van de verzekeraar die u kiest, kunt u besluiten om het voorrisico, de activiteiten die u voor het afsluiten van de verzekering heeft verricht, te verzekeren. Ook kunt u het narisico, de financiële schade die u heeft aangericht tijdens de looptijd van de polis waar u nog geen weet van had toen u de verzekering stopzette, meeverzekeren. Bij de meeste verzekeraars worden de kosten voor het verweer, wanneer u onterecht aansprakelijk wordt gesteld, ook gedekt.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor bepaalde beroepen wettelijk verplicht, zoals voor financieel adviseurs, notarissen en advocaten. Welke verzekering en dekkingen aansluiten bij uw bedrijf kunnen afhangen van de branche en landen waarin u werkzaam bent. Ga samen met één van onze financieel adviseurs in gesprek en kom erachter of u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering moet afsluiten en welke verzekering dan het beste past bij uw bedrijf.

Wat is verzekerd?Wat is niet verzekerd?
Financiële schadeSchade aan iemand anders of andermans spullen
Schade door een beroepsfout door u of één van uw medewerkersSchade door vermogensdelicten, zoals diefstal of fraude
Kosten van verweer bij onterecht schadeclaimsSchade door opzet of roekeloosheid

Bel direct:

078-7440182

Adresgegevens

  • Amstelwijckweg 15
  • 3316 BB Dordrecht

Mail direct:

makelaardij@advema.nl

Bel direct:

0113 - 311815

Adresgegevens

  • Biezelingseweg 2b
  • 4421 KN Kapelle

Mail direct:

info@advema.nl