078-7440182
makelaardij@advema.nl

Taxatie

Naast de verkoop van woningen en de ondersteuning bij de aankoop van woningen, is Advema Makelaardij ook specialist op het gebied van taxaties. Een taxatierapport kan in aantal gevallen nodig zijn en er zijn verschillende doelen voor een dergelijk rapport. Niet alleen is een gevalideerd taxatierapport in de meeste gevallen vereist bij de hypotheekverstrekker voor het verkrijgen van een hypotheek, het is vaak ook nodig voor het verkrijgen van andere financieringen, bij een echtscheiding of bij successie. U wilt dan een eerlijke taxatie van de woning door een onafhankelijke, ervaren en gekwalificeerde taxateur.

Bij Advema Makelaardij kunt u rekenen op een taxatie van de woning door een gecertificeerde NVM Makelaar en Register Makelaar Taxateur. Ons team heeft kennis van de lokale woningmarkt en is op de hoogte van alle ontwikkelingen. Tijdens een taxatie zal de taxateur kijken naar onder andere het type woning, ligging, bouwkundige staat, oppervlakte, materialen, rechten en de plichten. Tevens worden het bestemmingsplan en de informatie van het Kadaster gecontroleerd. Op basis van alle gegevens en de huidige marktsituatie wordt de marktwaarde van uw woning bepaald.

Heeft u een gevalideerd taxatierapport nodig? Hiervoor kunt u een aanvraag doen bij het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). De taxateurs van Advema Makelaardij gaan aan de slag met uw taxatierapport, waarna het NWWI controleert of het rapport volgens de juiste richtlijnen is opgesteld. Taxatierapporten kunnen vervolgens gebruikt worden als officieel document om geldverstrekkers, intermediairs en andere partijen, zoals bijvoorbeeld notarissen of de fiscus inzicht te bieden in de waarde van de woning. U kunt bij ons terecht voor verschillende taxatiedoelen, zoals onder andere financiering, plannen voor verbouwing of verduurzaming, echtscheidingen en successie.

Wilt u graag uw huis laten taxeren door een betrouwbare en ervaren taxateur? Neem contact met ons op en kom erachter wat Advema Makelaardij voor u kan betekenen.