Een ontslag heeft altijd een grote impact als het ineens echt aan de orde komt. Het brengt zorgen en onzekerheden met zich mee en het roept ongetwijfeld veel vragen bij u op. Ook, of beter gezegd, juist op financieel gebied.

Wanneer uw ontslagvergoeding bekend is, moet u gaan nadenken over de juiste besteding daarvan en de fiscale mogelijkheden die er zijn. Uw werkgever betaalt de ontslagvergoeding aan u uit, na inhouding van loonbelasting en sociale premies, zodat u een netto-ontslagvergoeding overhoudt. Met deze netto-ontslagvergoeding kunt u sparen, beleggen of bijvoorbeeld uw hypotheek en/of kredieten (deels) inlossen. U kunt de ontslagvergoeding ook (deels) aanwenden als aanvulling op uw toekomstig inkomen. Het hangt van uw persoonlijke situatie en wensen af welke keuze de beste voor u is.

Door het ontslag gaat er ook veel veranderen aan uw pensioenopbouw, nabestaanden- en wezenpensioen. De opbouw daarvan wordt namelijk stopgezet na de ontslagdatum. Dat kan direct al forse gevolgen hebben bij overlijden.

Kortom, uw ontslag brengt alleen al op financieel gebied veel onzekerheden met zich mee. Gedegen advies van professionals is in deze situatie geen overbodige luxe.

Advema Financiële Dienstverlening zet de financiële mogelijkheden na een ontslag in een helder perspectief.

Advema Financiële Dienstverlening is onderdeel van de Advema Groep, een financiële dienstverlener die voornamelijk werkzaam is in Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. De adviseurs en financieel specialisten van Advema wonen en werken in de regio. Zij kennen de actualiteit en weten wat er leeft. Binnen onze organisatie zijn veel financiële specialismes onder één dak samengebracht, waardoor we met alle financiële aspecten rekening kunnen houden die voor u van belang zijn. Onze financieel specialisten hechten veel waarde aan een goede relatie. Zij hebben ruime ervaring als het gaat om ontslagvergoedingen. Alleen zo kunnen we u een écht persoonlijk advies bieden en veel van uw vragen beantwoorden.

De financiële veranderingen na een ontslag kunnen heel divers en ingrijpend zijn. Ongetwijfeld roept het ook bij u de nodige vragen op.

Uiteraard zijn dit slechts enkele voorbeelden van de vragen die bij u kunnen spelen. Advema kan samen met u uw persoonlijke situatie in kaart brengen en antwoorden geven. Duidelijk en transparant, zodat u weet waar u aan toe bent. Graag nodigen we u daarvoor uit voor een persoonlijk gesprek.

Onze werkwijze - Persoonlijke begeleiding naar een passend advies

Intake

Het begeleidings- en adviestraject van Advema Financiële Dienstverlening start met een intake. Daarin bespreken we uw persoonlijke situatie, wensen en mogelijkheden met betrekking tot de financiële situatie van u en een eventuele partner. We spreken met elkaar af over welke onderwerpen u advies wilt ontvangen. Denk hierbij aan:

Daarmee gaan de financieel adviseurs van Advema Financiële Dienstverlening aan de slag. Vanuit verschillende invalshoeken wordt een passend advies samengesteld.

Adviesgesprek

Al uw vragen en wensen worden vastgelegd in een persoonlijk financieel adviesrapport. Uw persoonlijk aanspreekpunt neemt uiteraard uitgebreid de tijd om dit met u door te nemen. De antwoorden op uw vragen uit het intake-gesprek komen aan de orde. We wijzen u op belangrijke aandachtspunten en geven aan welke mogelijkheden er zijn om uw wensen en doelen zo veel mogelijk te bereiken. Hierbij houden wij rekening met uw bestaande voorzieningen en met fiscale wet- en regelgeving. Kortom, u krijgt een persoonlijk, passend financieel advies.

Advema blijft betrokken - nazorg

Advema Financiële Dienstverlening stopt niet nadat we advies hebben uitgebracht. We blijven graag persoonlijk betrokken, ook nadat het ontslag een feit is. Ons nazorg-traject noemen we dat. Onze ervaring is namelijk dat in de praktijk allerlei zaken toch anders kunnen lopen dan was voorzien. Samen bespreken we vooraf hoe het nazorg-traject voor u ingedeeld kan worden. We geven aan hoe we de beschikbare tijd indelen. Zo kunt u een beroep op ons doen als u na uw ontslag nog vragen heeft, of als uw situatie verandert. Dit kan bijvoorbeeld gaan over:

Wij streven ernaar om uw persoonlijk financieel plan altijd te laten aansluiten op uw huidige en toekomstige situatie. Voor u is dat van groot belang, voor ons is het vanzelfsprekend. We staan graag voor u klaar.

Contact

U kunt heel eenvoudig kenbaar maken dat u gebruik wilt maken van de begeleiding en het advies dat Advema Financiële Dienstverlening kan bieden. Vul het formulier volledig in en klik op verzenden. Wij nemen dan contact met u op.

Neem contact met ons op

3M

Aluchemie

Avery Dennison

Caldic

Desso

Landewyck tabak

Philip Morris

Rustoleum

Lenger Seafoods Yerseke

Adres

Jan Valsterweg 12
3315 LG Dordrecht

T 078 744 01 82
E info@advema.nl